Vitamine D tekort aanvullen

Wil je vitamine D innemen en het tekort voor jouw lichaam en weerstand aanvullen? We hebben vitamine D3 nodig om gezond te blijven. Het zorgt goed voor sterke botten, tanden, spieren én vitamine D is belangrijk voor je weerstand. 

Vitamine D tekort aanvullen voor je weerstand

Het is belangrijk om een vitamine D tekort te aanvullen met supplementen voor je weerstand. Vitamine D3, ook wel de “Zon Vitamine” genoemd, we maken deze vitamine zelf aan als onze huid in contact komt met de zon. Een minder groot deel vitamine D3 haal je uit je voeding, je moet het dus echt van de buitenlucht en het zonnetje hebben. Iedere dag minimaal een half uur buiten zorgt al voor de aanmaak van vitamine D3, al is dat in de wintermaanden wat moeilijker omdat de zon dan wat minder schijnt.

Een tekort aan vitamine D

Een tekort aan vitamine D of D3 kan leiden tot een hoger risico op infecties, auto-immuun-, oncologische, hart- en vaatziekten. Het is hierom belangrijk om een tekort aan vitamine D te behandelen en aanvullen met supplementen voor je weerstand. Je hebt dan minder energie, bent vermoeider, spierpijn en een droge huid en mond kunnen hier ook op wijzen. Naast deze symptomen kan je door een gebrek aan vitamine D3 ook minder happy voelen, het is gebleken dat mensen met een depressie vaak een tekort aan vitamine D3 in hun bloed hebben. Zit je dus niet zo lekker in je vel en werkt je humeur niet zo mee, wellicht dat wat extra vitamine D3 je kan helpen!

Te veel vitamine D3

Je kan niet snel te veel vitamine D3 binnenkrijgen. Je lichaam reguleert zelf de aanmaak van deze vitamine wanneer je in de zon bent. Een hele dag in de zon kan dus niet zorgen voor te veel vitamine D3. Uit je voeding is het bijna niet mogelijk om te veel vitamine D3 te halen, het is echt een zon-vitamine. Je kan wel te veel vitamine D3 innemen door het slikken van supplementen, dat is niet goed voor je, je kan nierstenen ontwikkelen en verkalking rond je organen en weefsels. Houd je dus aan de voorgeschreven dosering. De Europese voedselveiligheidsautoriteit adviseert maximaal 100mg vitamine D per dag en in de Nederlandse wet is vastgelegd dat een voedingssupplement maximaal 25mg mag bevatten. De vitamine D3 van Body & Care bevat 25mg vitamine D3, met 1 capsule per dag voldoe jij prima aan je vitamine D3 behoefte. Je vindt de vitamine D3 van Body & Care in onze webshop.

Kies jouw supplementen op onze webshop

Wil jij een tekort aan vitamine D of D3 aanvullen met supplementen voor je weerstand? Bekijk dan onze verschillende producten online. Onze vitamine D per post zijn ideaal, want het wordt zo gemakkelijk bij je bezorgd. Daarnaast bieden wij jou ook diverse andere producten. Je kunt bijvoorbeeld ook een vitamine C supplement kopen. Wil je meer weten over ons bedrijf? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)6 4846 1764 of stuur een e-mail naar info@bodyencare.nl.