Body & Care Blog

In het Body & Care Blog vind je links naar interessante artikelen die voor jou lichaam en geest belangrijk zijn. We updaten ons blog regelmatig dus kom zeker af en toe even terug om te kijken wat voor nieuws we hebben! Uiteraard informeren we je ook via onze Instagram en Facebook pagina’s! Volg je die al?

Wat zijn vitamines?

Wat zijn vitamines en waar haal je ze vandaan? Wat doen vitamines eigenlijk voor je? Vitamines krijg je in kleine hoeveelheden binnen via je voeding. Maar sommige vitamines tref je helemaal niet aan in je  voeding! Weten hoe het zit? Het Voedingscentrum heeft er dit interessante artikel over geschreven dat je hier vindt.

Gezond gewicht: Vitamines en afvallen

Let op je vitamines als je afvalt! Wil je een paar kilootjes kwijt en ben je al eventjes “aan de lijn”? Vergeet dan niet dat je misschien te weinig voedingsstoffen binnen krijgt die wel heel belangrijk zijn. Wil je er meer over weten? Lees dan dit artikel eens! 

Speciaal voor jou van Body & Care.

Vitamine C in de strijd tegen het corona virus

We weten al dat Vitamine C een heel belangrijke vitamine is als we het hebben over je weerstand en je immuunsysteem. Maar wist je ook dat Vitamine C wordt ingezet bij de behandeling van patiënten die geveld zijn door het corona virus? Het is namelijk uit onderzoek gebleken dat wel 95% van de COVID 19 longontsteking-patiënten een tekort, of een niet meetbare hoeveelheid, aan vitamine C in hun lichaam hadden. Interessant nietwaar? Body en Care heeft er een mooi artikel over voor jou, je leest het hier.

Vitamine D tekort bij menstruatiestoornissen

Er zijn verschillende oorzaken te noemen waardoor vrouwen te maken krijgen met een onregelmatige menstruatie of menstruatiestoornissen, de meest bekende zijn, stress, eetstoornissen en overgewicht. Maar ook een tekort aan Vitamine D3 kan van grote invloed zijn. Hoe dit precies zit, lees je in dit artikel.

Slaaphormoon en melatonine

Bijna een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen. Daarbij zijn het meer vrouwen dan mannen die slecht slapen. Slecht nieuws, vooral omdat een goede nachtrust essentieel is voor je gezondheid. Hoe zit dat nu eigenlijk met “in slaap vallen” en het slaaphormoon melatonine? Je leest het hier in dit razend interessante artikel.

Waarom is Vitamine D zo belangrijk voor je?

Vitamine D is belangrijk voor je, het is een Vitamine die je lichaam niet zelf aanmaakt en die je echt zult moeten halen uit voldoende buiten zijn en gezonde voeding. Waar is Vitamine D nu allemaal belangrijk voor en hoe kun je ervoor zorgen dat je over voldoende Vitamine D beschikt? Body en Care heeft er een artikel over voor je waarin het perfect wordt uitgelegd.  Je vindt het hier!

Vitamine D en je humeur

Voel je je niet happy? Heb je last van een kleine depressie? Het kan zijn dat je over te weinig Vitamine D beschikt. Vitamine D is belangrijk voor de aanmaak van serotine, ook wel ons gelukshormoon genoemd. Bij een tekort kan je je depressief of humeurig voelen. Wil je er meer over weten, en een test doen om te zien of jij mogelijk tekort aan Vitamine D hebt? Klik dan hier.

Vitamine C, belangrijk voor de huid

Vitamine C is niet alleen goed voor je weerstand maar ook heel goed voor een gezonde huid. Het zorgt voor vermindering van rimpels en pigmentvlekken en de aanmaak van collageen. Je hebt Vitamine C als voedingssupplement maar is ook beschikbaar als crème. Speciaal voor jou heeft Body & Care hier een artikel over gevonden waarin je het even rustig kan teruglezen. Dit is de link naar het artikel.

Waarom hebben sommige mensen het altijd koud?

Winter of zomer, sommige mensen hebben het altijd koud. Niets vervelender dan het koud te hebben en het liefst met sokken aan naar bed te gaan. Maar hoe komt het nu dat sommige mensen, vooral vrouwen, het vaak koud hebben? 5 van deze redenen vindt je hier.

Sporten en gezonde voeding

We weten dat sporten en een gezonde voeding hand in hand gaan. Maar het is niet makkelijk om te weten wat je nu precies moet eten om je lichaam te voeden. Helemaal als je daarnaast als doel vetverbranding hebt. In dit  artikel staat precies wat de grote richtlijnen zijn, met ook een handig stappenplan om je te helpen bij het berekenen van jouw energiebehoefte. Een must-read!

Je vitamine tekort aanvullen?

Kijk eens in ons assortiment met onder andere vitamine C en vitamine D3. Perfect voor de komende maanden. check onze shop voor al jouw behoeften!

Vitamine D en vruchtbaarheid.

Vitamine D is ook belangrijk voor de vruchtbaarheid. Niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen! Waar men altijd dacht dat vitamine D vooral goed is voor je botten en spieren, blijkt deze vitamine nog veel meer voordelen te hebben. Je leest er hier alles over.

Direct meer vitamine innemen? Klik hier voor de vitamine D van onze shop.

vruchtbaarheid